Hogyan lehet megszerezni az asszámi standard Sarees

Kilenc pázsit, a kedves fonott selyem a legértékesebb birtoklása az ország egész területén. A Sarees lenyűgöző, és a birtoklás is feltétlenül szükséges egy indiai nő számára. Valójában a standard sarees annyira kiemelkedővé vált az egész világon, hogy még a világ más részein élő emberek is befektetik pénzüket ezekre a kedves drapériákba.
[Olvassa el még: Anyád régi selyem száriának használatának különféle módjai]

A hagyományos száriaknak más vonzereje van, valamint egy olyan országban, amely olyan változatos, mint India, csodálatos sokféleség van. Az arany- és fehér szabványos Sarees -tól Kerala -tól a Regal Kanchipuramsig, a szári szerető számára a lehetőségek végtelenek. Az egyik ilyen lenyűgözően kedves szári, amiről ma beszélni fogunk, a Teas-Assam földjéből származik.
Az asszámi standard félszare
Az országban felfedezett egyik legjobb szabványos sarees Assamból származik. Ez a kifinomult darab mindazonáltal meglehetősen különbözik a kilenc pázsittól, amelyet az ország szerte látott. Valójában ez egy standard félszare, és nem olyan, mint egy teljes kilenc yard. Ezt az Assam ékszerét „Mekhela Chador” -nak hívják, és hisznek benne, vagy sem, a selyemhernyó által létrehozott selyemből készül.
A Mekhela Chadors egyedisége az, hogy sokkal könnyebben viselhetők, mint egy tipikus szári. Sokkal inkább hasonlítanak a Lehengas -hoz, bár a stílus nélkül, amely általában ott van. Végül úgy néznek ki, mint egy szári is, bár valóban láthatja a pallu végét. A Mekhela Chadors annyira másképp néz ki, hogy sok nő szintén elkezdte örökbefogadni őket, mint szokásos menyasszonyi sarees! Vessen egy pillantást a lenyűgöző terveikre:

Mi különbözteti meg a Mekhela Chadorsot?
Nos, amint már említettük, az a selyem, amelyből ezeket a mekhelákat készítik, idővel kurálják, valamint az egyik legfontosabb iparág, amelyen Assam virágzik. Három különféle típusú selyem található, amelyeket használnak ezeknek a kedves minták előállításához. Értsünk egy kicsit többet róluk:

[SC: MediaD]
Assam Silks: Muga, Pat és Eri
Az Assamban létrehozott őslakos vad selyemek három fő típusa létezik – az Arany Muga, a White Pat és a Meleg Eri.

Muga selyem
A MUGA -t a Silkworm Antheraea Assamensis -ből hozzák létre, amelyet csak Assamban fedeznek fel. Ez a selyem különösen népszerű a fényes Szerb labdarúgó-válogatott Mez szerkezet és a tartósság szempontjából. Ez egy szép selyem, amelynek szerkezete minden mosással javul! Tehát soha nem fog panaszkodni a színes elhalványulás miatt!
Íme néhány csodálatos Muga selyem alkotás:

Eri selyem
Az utolsó és a legritkább is az Eri selyem, amelyet Samia Cynthia Ricini készített. Ez a selyem rendkívül puha és meleg, valamint főként kendőként, valamint paplanokként használják Assam különböző részein. Az utóbbi időben a selyemet sok tervezőnek kínálják promóciókra, valamint az Eri selyemkel lenyűgöző stílusokkal álltak elő. Itt van néhány közülük:
[Olvassa el: Star Sarees]

Ezekkel a kedves stílusokkal kapcsolatos kérdés az, hogy Assamban található selyempiac nem a reflektorfényben van. Az itt készített SL Benfica Mez standard Sarees saját magasabb, ám az emberek alig figyelnek. Elmúlni kell Real Madrid Mez olyan promóciókat, amelyek elősegítik ezeknek a szárinek az előtérbe kerülését. Az új tervezőkkel, akik minden második napon a jelenetre vonatkoznak, elengedhetetlen, hogy ők is elősegítsék ezt a selyemet, és ugyanolyan kiemelkedővé tegyék, mint a hazánkban felajánlott összes többi Sarees!

Leave a Reply

Your email address will not be published.